tiistai 19. tammikuuta 2021

Ihanat nekkumaisen rapeat hiekkahentuset, jotka voi täyttää monin tavoin.

Mureat ja herkulliset hiekkahentuset. Voidaan valmistaa etukäteen ja säilyttää kannellisessa rasiassa odottamassa käyttöä. Ohjeesta saadaan muottien koosta riippuen noin 20 tartalettia.


Kuvassa on makupareina täytteenä tuorejuustokreemi, lakkoja ja suolakinuskikuorrute.

Tarvitset:

200 g voita
160 g fariinisokeria
1 kananmuna
80 g mantelijauhoa
n.350 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

1.  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
2.  Lisää kananmuna. Yhdistä kuivataineet keskenään ja sekoita vaahdonjoukkoon tasaiseksi taikinaksi vaivaten.
3.  Jäähdytä taikina. Vuoraa muotit noin ½ mm paksuisella kerroksella taikinaa joko kaulien tai käsin painelemalla.
4.  Paista tartaletit uunin keskitasolla 185 asteessa uunista riippuen noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki paiston jälkeen ja kumoa valmiit tartaletit hieman lämpiminä.
5.  Jäähdytä hyvin ja täytä haluamillasi täytteillä.







Ei kommentteja: